Fira de l’FP al Museu Príncep Felip

València, 16 de desembre de 2018

FIRA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL


El passat divendres, els/les estudiants i professors/es dels dos cursos d’Animació Sociocultural i Turística que hi ha al IES Jordi de Sant Jordi, vam fer una visita al Museu Príncep Felip de València per motiu de la Fira de l’FP que es va cel.lebrar.

La Fira va ser tot un èxit, ja que sols el divendres, van acudir més de 6.000 persones entre professors i estudiants de diversos cicles formatius, tant de València com d’Alacant i Castelló.

El nostre centre tenía habilitat un stand per a informar a totes les persones interessades que passàven, què és el que estudiem, quin és el nostre perfil, quines eixides té un/a Animador/a Sociocultural i quins són els projectes que duguem a terme al nostre institut.

Jo vaig estar quasi tot el matí en eixe stand junt a altres companyes de la meua classe i de la de segon, i junts/es vam estar donant i facilitant la informació necessària que ens demanàven les persones que s’apropàven a visitar-nos. Entre eixes informacions, vam explicar la funció que té el PIJ del nostre centre i vam explicar que és el Punt d’Informació Juvenil que tenim habilitat per a totes les persones que tinguen algún tipus de dubte, ja siguen de salut, de vivenda, de sexualitat, de transport públic o d’estudis, per posar alguns exemples de tots els que vam dir. A la vegada també teníem un suport físic, ja que comptàvem amb material com els follets informatius que utilitzàrem per a atraure a més persones a que vinguèren i per a que poguèren llegir tot el que hi havía escrit.

A part de parlar del PIJ, també vam estar comentant el projecte que tenim al nostre institut, l’AU Jordi, el qual consisteix i té com a objectiu que el Jordi de Sant Jordi siga un espai segur, sostenible, ecològic i on es puga treballar directament amb el medi ambient. Vam comentar que Marc, l’Animador Sociocultural que tenim, és la persona que s’ha encarregat de crear i el.laborar totes les caixes niu que hi ha als sostres del centre per a les aus, els hotels d’insectes, la bassa i el jardí vertical per a les plantes.

Passades algunes hores, vaig decidir anar a l’altre stand que teníem disponible a la Fira i vaig veure que alguns/es companys/es i professors/es estàven explicant a la gent la quantitat de jocs que hi ha.

Les empreses valencianes Homolúdicus i Clarió ens van facilitar un bon grapat de jocs per a que les persones que s’apropàren, pogueren jugar baix l’explicació prèvia dels/les meus companys/es i professors/es que estàven allí. Hi havía jocs de taula com el Double, que consisteix en formar un grup de varies persones, agafar un grapat de cartes, posar-ne una al centre i en cada carta que tens tu a les teues mans, fixar-te amb el dibuix que hi ha repetit en la del centre i la teua. Els dibuixos en cada carta van canviant de tamany, alguns són més grans i altres més xicotets, per això has d’estar ben atent/a, ja que damunt has de ser ràpid/a per a que els/les teus/es rivals no et guanyen.

També hi havia jocs de caniques amb laberints, cubs de colors amb cartes en diferent ordre per a poder classificar en temps rècord cada possició dels cubs de colors abans de que els teus contrincants et guanyen... Una passada.

Tot açò era el que nosaltres com a Tècnics en Animació Sociocultural i Turística oferíem a la Fira, però en ella hi havía persones d’altres cicles formatius com el de Cuina i Restauració que es dedicava a fer cafés i cocktails gratis, els de Forn i Pastissería feien pastissets, els/les estudiants d’Estètica pintàven les ungles i feien massatges a les persones que s’apropàven, els/les de Maquillatge i Caracterització agafaven models per a fer un desfil de moda, una companyía de teatre buscava actors i actrius per a una web sèrie fent performances, els de Jardinería feien arbres de Nadal... Però el cicle que més destacava era el de Tecnología i Robòtica, on a més de construir un robot, van fer un cotxe i Animació 3D amb Disseny de Videojocs.

Quan vam acabar la jornada, tots vam tornar a casa, però jo vaig anar de nou el dissabte perquè just abans d’un desfil de moda, va acudir Agoney, un cantant que és va fer famós l’any passat gràcies a la seua participació en el programa Operación Triunfo. El jove, va donar unes beques a unes estudiants de cicles formatius pels bons resultats acadèmics que van aconseguir i posteriorment va cantar el seu single. Hores més tard va acudir Elena Farga, una cantant valenciana que amb tan sols 21 anys va aconseguir l’any passat quedar 2ª en el concurs Factor X, emés a través de Telecinco. L’artista és va sometre a un canvi de look en directe per unes professionals del món de la perruquería i maquillatge i després va cantar la cançó que li va permetre entrar al programa on tant va triomfar.

Si haguera de donar la meua opinió, diría que m’ho vaig passar genial els dos dies que vaig anar, que va haber moltíssima gent, els que destaque la presència de Ximo Puig i Mónica Oltra, el President de la Generalitat Valenciana i la Consellera d’Igualtat i Política Inclusiva de la Generalitat Valenciana, els quals van estar donant voltes veient cada stand i fent-se fotografíes amb la gent i televisions com À Punt, que va concedir entrevistes en directe per a un dels seus programes i va fer un reportatge per als informatius de migdia i la nit. També comentaría que em va semblar molt útil i interessant que es mesclàren tants cicles formatius i que cadascún explicara i exposara en directe tot el que es realitza i bueno, que m’encantaría que es repetira perquè ha sigut tot un èxit inclós el diumenge, que era la tercera i última jornada.


Miranda Gómez











Comentarios

Entradas populares de este blog

Première de la web sèrie valenciana “El Club de los Normales”

Segona sessió de teatre al gimnàs

Segundo dia de clase