València, 6 d´octubre de 2018


                                                      ¿VALENCIÀ O CASTELLÀ?



La setmana passada a classe d´Animació i Gestió Cultural vam veure un video sobre la globalització, i va estar molt interessant perquè ens va donar peu a fer un debat a classe. 

Al video apareixía un Catedràtic de Madrid el qual defensava la idea de que els espanyols deuriem de saber, a part del castellà, les llengües cooficials que conviuen al nostre territori, com per exemple el gallec, l´euskera i el valencià/català.

El Catedràtic es queixava en l´entrevista que li estàven realitzant de que la gent porta uns anys volent aprendre anglés, que tot el món està obsessionat amb eixe idioma, cosa que
l´espanyol és més parlat.
Defén que els espanyols deuriem aprendre abans els nostres idiomes, llengües o dialectes i després els altres.

Aquestes declaracions van donar cabuda i existència a un xicotet debat en el que alguns companys de classe estàven d´acord i altres no tant, a l´igual que a alguns els pareixía bé parlar en valencià i altres perferien el castellà.

Jo, personalment, vaig posar l´exemple de les persones valencianes que parlem en valencià amb els amics (que també saben valencià) però no volen mantindre converses en eixa llengua i prefereixen comunicar-se amb el castellà perquè, o bé no es senten còmodes, o perquè inconscient (i de vegades conscientment) ténen autoodi a la llengua.

Algunes persones de la classe estàven a favor de parlar en valencià per a defendre la llengua i altres, encara que saben parlar-lo, es posaren en contra de fer-ne ús.

El debat va estar molt interessant i vam gaudir molt de l´activitat.



Miranda Gómez

Comentarios

Entradas populares de este blog

Première de la web sèrie valenciana “El Club de los Normales”

Segona sessió de teatre al gimnàs

Segundo dia de clase